2016. február 21., vasárnap

Vendégváró desszert


Hozzávalók:  Vegyetek elő egy jégkockatartót, egy vízzel teli fazekat, egy átlátszó vagy más közepes méretű tálat, kiskanalat, kést, lapítót.

Recept:
- egy tábla csoki
-gyümölcs ( banán, eper, gránátalma ízlés szerint)
-öt kanál tejszín

Elkészítése:
Vegyétek elő a vízzel teli töltött fazekat és forraljátok fel a vizet. Amikor felforrt, tegyétek föléje az átlátszó tálat, hogy lepje el az alját (ha túl bonyolult így mehet a mikró, de jobb így). A tálba tegyétek bele a csokit, ha megolvadt akkor keverjetek hozzá öt kanál tejszínt. A gyümölcsdarabkákat helyezzétek a jégkockatartóba, majd öntsétek rá az olvasztott csokoládét. Tegyétek hideg helyre. Hűtőszekrényben egy óra múlva már megszilárdul. Meleg vizet engedünk az aljára és kiborítjuk a falatkákat a tálra.
Már lehet is kínálni a vendégeket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése