2017. szeptember 9., szombat

Itt a suli! :-)

        Néhány ötlet, hogy a sulikezdés lelkesedése tovább tartson!

   1. Örökítsük meg a sulis éveinket!
Készítsünk naplót amibe megörökítjük az osztályképeket, egy-egy dolgozatot, levelezgetéseket. Visszanézegetve megszépülnek az emlékek és segítenek másként hozzáállni az elkövetkező iskolai félévhez.




   2.Tűzzünk ki célokat (ne csak hosszútávra)!
 Például:
-szeptemberben jobban odafigyelek a kapcsolataimra, az új osztálytársaimat próbálom jobban megismerni. Elhívom egy fagylaltra, együtt megyünk haza..
 -októberben különösen az olyan tantárgyakra összpontosítok, amelyek a gyenge pontjaim (kevesebb internet, ebben a hónapban lemondok legtöbb egyéb programról s helyette tanulok!)
 -novemberben a kedvenc tantárgyaimba fektetek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból.
 -decemberben jó lenne egy sulis jótékonyság az osztállyal, keresünk olyan embereket akiknek ráfér az anyagi segítség (otthonról próbálok olyan tárgyakat, kinőtt ruhákat gyűjtögetni, amit oda tudok adni)

   3.Dobjuk fel az iskolai szerkót!
   -nem szeretem az egyenruhát, de azért jó odafigyelni, hogy iskolába illően öltözzek (reggel engem nagyon feldob az ha egy olyan ruhát viselek amiben jól érzem magam, és azt nem akkor kell kiválogassam. hét elején igyekszem összeválogatni az egy heti ruhaviseletemet és feldobom néhány kiegészítővel). Néha egy új frizura, hajfonás a "kiegészítő". Sok jó videó van a neten inspirációnak.
  -a füzeteimet néha csomagoló papírral fedem be, így egyedien szép, s ha ráírok egy szép igeverset sokszor bátoríthat és ezzel is továbbadom a jó hírt

 
  4. Az uzsonnaszünet legyen a sulinap egyik fénypontja!
   - használjuk ki a szünetet, hogy tényleg kikapcsolódás, lazítás legyen
   - ha egy dobozba felkarikázunk néhány gyümölcs, zöldség-  és néhány szendvicsfalatkát, nem csak egészséges, de sokkal kívántatóbban néz ki, mint az unalmas szendvics. Éljük meg a pillanatot! :)









                  Örömteli sulikezdést mindenkinek! Én már várom! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése