2018. október 31., szerda

Ajándéktippek Karácsonyra

       Sziasztok. Most, hogy belerázódtam az iskolai napokba, nekikezdtem újra írni. A vizsgák óta nem igazán volt időm új bejegyzéseket írni, de most fogadjátok nagy nagy szeretettel a következő bejegyéseket.

 
       Kezdődik az ünnepek sorozata és ilyenkor mindenki különösen figyel egymásra, de sokszor abba a hibába esünk, hogy azon töprengünk, hogyan szerezzünk még több pénzt, hogy ajándékot vegyünk. Nekem is volt egy ilyen karácsonyom, és amikor ott volt a lehetőség, hogy ajándékot vegyek nem sikerült a legmegfelelőbbet megvennem, mert mindig arra figyeltem, hogy drága vagy nem. Azóta nálam van egy olyan hagyomány, hogy mindenkinek adok valamilyen saját készítésű meglepit. Például utalványokat.
 Itt van néhány példa:
·         anyukádnak adhatsz egy olyan utalványt, hogy 5-ször amikor csak szeretné szívesen kiporszívózod a nappalit vagy azt is írhatod, hogy az egész házat . :)
·         Apukádnak írhatod, hogy 10 alkalommal szombaton megpucolod a cipőjét vasárnapra.
·         Tesódnak írhatod, hogy 10 alkalommal leviszed helyette a szemet vagy kipakolod a mosogatógépet.
 A fantáziátokra van bízva, hogy milyen utalvány lenne megfelelő barátnődnek, tesódnak, családtagjaidnak.

      1. Ajándéktipp:
Anyukádnak, testvérednek kiváló ajándék a fürdősó. Nagyon egyszerű elkészíteni. Van több féle is amit elkészíthetsz. Levendulás fürdősóhoz himalája sóra, néhány szál levendulára, ha szeretnéd, hogy a só színes legyen akkor piros és kék ételszínezék kell, illóolajra, és egy mutatós üvegre lesz szükséged. Az ételszínezékből nagyon kevés kell, mert senki nem akar lila bőrrel kiszállni a kádból. A sót összekeverem a színezékkel, egy kis levendulás illóolaj, néhány szem levendula és kész is van a fürdősó. Már csak egy lépés van hátra, hogy egy mutatós üvegbe beletegyük. Ezt lehet variálni több féle módon, például karácsonyi illóolajjal bolondítjuk meg a himalája sót, vagy rózsaszirmokkal és illóolajjal helyettesítjük a levendulát.
Képtalálat a következőre: „levendulás fürdősó”
                                     
2. Ajándéktipp:

Van aki jobban örül, ha valami ehetőt adunk neki, erre egy szuper ötlet a bögrés süti. A recept:Itt találhatod az eredeti receptet
Egy 3 dl-es bögréhez:
4 ek liszt
3 ek cukor vagy gyümölcscukor
1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
2 ek kakaópor
1 db tojás
2 ek olaj 
2 ek tej
Egy általunk dekorált bögrét ajándékozhatunk neki, amiben egy zacskóban benne vannak a száraz alapanyagok. Egy cetlire mellé feltétlenül oda kell írni, hogy a tojást, a tejet és az olajat ő kell hozzáadja a száraz alapanyagokhoz. Ráírhatod a receptet, hogy ő is bárkinek majd el tudja készíteni.
Képtalálat a következőre: „bögrés süti”


3.Tipp:

Remek ajándék lehet a hideg téli napokra a házilag elkészített cukorka. Nagyon finom és gyógyító hatása van. Amikor én elkészítettem akkor ott rontottam, hogy nem főztem eleget a cukros, gyömbéres folyadékot és nem lett teljesen szilárd, így nem igazán volt cukorka, de kanállal is nagyon finom és hatásos volt.
Hozzávalók:
gyömbér
1 csésze víz
1 csésze cukor
méz
fél citrom
szegfűszeg
porcukor
Elkészítés:
Hámozd meg, majd szeleteld fel és zúzd össze a gyömbért egy mozsárban. Ha nincs mozsarad, le is reszelheted. Tedd egy tálba, majd öntsd rá a vizet és a cukrot, majd sorban add hozzá a többi hozzávalót és forrald fel. Ha szirupos állagúra sűrűsödött, zárd el alatta a lángot és egy kanál segítségével adagolj kis korongokat egy sütőpapírra. Hagyd kicsit dermedni és szórd meg alaposan porcukorral, így nem fognak egymáshoz ragadni, ha egy befőttesüvegbe öntöd őket. Bátran használd naponta többször is, a gyömbér és a méz segít elmulasztani a megfázást és enyhíteni a köhögést.
Képtalálat a következőre: „hazi torokcukorka”



Sajnos nincsenek saját fényképeim, mert amit ezelőtt készítettem például a cukorkákról elveszlődtek.



Remélem felvillanyoztalak ezekkel az ötletekkel és kipróbálod őket!


Képek forrásai:

http://kismaccs.blogspot.com/2012/09/meg-mindig-levendula-levendula-projekt.html
http://www.mindmegette.hu/nutellas-bogres-suti.recept/
http://www.ma.hu/noitema.hu/238249/Faj_a_torka_Keszitsen_hazi_szopogatos_cukorkat







  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése