2018. november 1., csütörtök

18 tipp szabadidős őszi napokra


1. Este, amikor már mindenki alszik, nyissuk ki az ablakot, takarózzunk be egy pihe-puha takaróba egy forró teával.Üljünk az ablakhoz közel, és élvezzük a csendet.
Képtalálat a következőre: „tea and night”


2. Délután, amikor suliból hazafelé tartunk, ne a megszokott helyen menjünk haza, hanem vagy egy parkon keresztül, vagy olyan heyen ahol sok színes falevél van. Gyűjtsünk össze néhányat és dekoráljuk a szobánkat. Ha pedig nincs kedvünk gyűjtögetni, akkor üljünk le egy padra és olvassunk, tanuljunk vagy akár csak üljünk és nézelődjünk.
Képtalálat a következőre: „book autumn”

3. Telefonozás helyett inkább öltözzünk fel jó melegen, akár kalapot is felvehetünk, és hallgassunk kedvünkre való zenéket.
Képtalálat a következőre: „hat autumn”

4. Az ősz a sütőtök szezonja. Itt a lehetőség, hogy süssünk sütőtökös muffinokat, kekszeket.
Kapcsolódó kép


5. Engedjünk magunknak egy forró kád vizet, és csepegtessünk az illatosítóba narancs, fahéj (amilyent csak szeretnétek) illóolajat.

6.  Vigyünk fel az arcunkra egy szuper jó kis arcpakolást. Most nemrég bukkantam rá egy nagyon őszies arcpakolásra.
Képtalálat a következőre: „pumpkinfacemask”

7. Elővehetjük már most az égősorokat. Bármikor hangulatosak tudnak lenni.

8. Nekem az őszi időszakokban hamar kiszárad az ajkam, és sokszor jól jönne egy szájbalzsam. Sokfélét kipróbáltam már, de ami hatott, az természetes alapanyagokból tevődött össze. Elkészítettem én is egyet. Itt találhatod.
9. Ha adódik olyan nap, amikor több a szabadidőnk, akkor nézzünk meg egy építő filmet egy finom krémes forrócsoki mellett.

10. Nem csak nyáron vagy tavasszal lehet futni, edzeni. Ősszel amikor még süt a nap, vagy ha nem is süt, akkor is ki  mehetünk edzeni a friss levegőre, csak jó melegen fel kell öltözzünk. (magamat is bátorítom. :) )
Képtalálat a következőre: „autumn running”


11. Öltözzünk az ősz színeibe. Nekem nagyon meghozza a kedvemet az ha valami szép szoknyát vagy olyan színeket hordok ami az épp aktuális évszakot jellemzi.



12. Suliba menet jól esik ilyenkor egy forró tea. Reggel készíthetünk egy termoszba teát vagy a reggeliből megmarad teából is tehetünk.

13. Közös  programok a barátokkal. Akár a parkban egy jó kis piknik vagy egy közeli erdőbe is elmehetünk.
             

14. Lehet, hogy valaki kicsit furának találná , de ősszel is lehet  ajándékokat adni embereknek akár az utcán, vagy a családtagjaidnak. Én is megcsináltam ezt az egyik barátnőmmel. ( Nagyon jó volt látni az arcát a bokrok mögül. :) )

15. Tippek a fenti ajándékozáshoz. Adhatunk nekik akár torokcukorkákat egy kicsi uvegben, vagy írhatunk szüleinknek néhány kedves mondatot és beletehetjük a kabátjuk zsebébe. Kuponokat is rejthetünk tesóink cipőébe, hogy feldobjuk a napjaikat. Bármit, aminek tudod hogy örülne az illető.

16. A legjobb barátnőinkkel biciklizzünk ki a legközelebbi folyóhoz vagy tóhoz és igyunk meg egy finom teát miközben egymásnak olvasunk a Bibliából vagy egy könyvből.


17.  Gyűjtsük össze a velünk egyidős lányokat és beszélgessünk a hétköznapjainkról, milyen a suliban, milyen a kapcsolatunk Istennel, imádkozzunk egymásért és persze itt sem maradhat el a nasi (pl. szezon gyümölcsök, dió, magvak, sült gesztenye)és a forrócsoki.
    

18. Írjunk össze minden olyan ötletet amit meg akarunk valósítani az ünnepek során. Például a decemberi hónapban mindennap szeretnék valakit meglepni valamivel, mindennap megtanulok egy karácsonyi igeverset, imádkozok mindig egy személyért, kidekorálom a szobám stb.

Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.
 Ésaiás próféta könyve 40:8 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése